Kuva: Toni Weidlich

A.R.G. 15.-17.03.2012

Vuonna 2011 paluun tehnyt porometalliyhtye A.R.G. kiertää tässä blogissaan Kuopiossa, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa.

15.03.12 Henry's Pub, Kuopio
16.03.12 Triple Thrash Treat: Lutakko, Jyväskylä
17.03.12 Suisto, Hämeenlinna
Facebook-event

Kuopio 15.3.12

Ilma oli kuin morsian, kun starttasin reissuun kotikulmilta musiikkikaupan kautta. Uusi kieliä, ihana ilma! Linnut lauloivat ja ihmisetkin vaikuttivat iloisimmilta! Treenikämpille saavuin ajoissa pakkamaan romuja ja siinä samalla tsekkailin uudet painosta tulleet paidat. Merkkarikassikin oli ehjänä edelliseltä reissulta. Uskomatonta mutta totta, aikataulu piti ja liikkeelle päästiin klo 13 kuten sovittiin ja suuntana Kuopio.

Tampere-Kuopio väli sujui leppoisasti kuulumisia kysellen ja toistemme olkapäitä taputellessa. Loistava seuramies tuo Timpli (rumpli). "Born to swim" tatuointikeskustelu päättyi toteamukseen notta parempi katsoa kuin katua.

Kuopion rautatieasemalta napattiin uroshirvas Tepa kyytiin ja soundcheckin päälle evästys + välikuolemat hotellilla ja eikun ajoissa pelipaikalle tsekkaamaan Sons of Aeon http://www.sonsofaeon.net/ , joka lämmittelikin lauteet näpäkällä otteella.

Oma keikka meni näppärästi, kiitos siitä Henry´s bubin lavakellon. Oli muuten ensimmäinen kerta kun näin lavalla seinäkellon ja tämä kyllä hämmensi Kelloniemen poikaa kovasti. Rumpali Timokin kertoi miettineensä jotain tärkeää keikan aikana: "ei tässä oo mitään järkeä, ei tässä oo mitään järkeä, ei tässä oo mitään järkeä". Keikan jälkeen oli hieman virvokkeita ja tanssit päälle. Sitten hotellille ja pää tyynyyn. Iso kiitos Henkan henkilökunnalle ja SOA:lle vaimikäsenytolikaan.

Jyväskylä 16.3.12

Aamulla jaettiin kuntoisuusmitalit niitä ansainneille, sitten aamupala ja Veskekin näytti löytäneen tien hotellille. Oli ilmeisesti ollut tutustumassa paikallisen sosiaali- ja terveydenhuollon tilanteeseen. Kuskimme Matzokin heräili, joten romut mukaan ja kotipizzan kautta on the road again, nyt leppoisasti kohti Jyväskylää ja Lutakkoa.

Matkalla sain ylennyksen keisariksi ja kruunukin löytyi päähän. Tästä lähtien alamaiset voivat kutsua minua keisari Kelloniemi Ensimmäiseksi. Lutakon muuttuneet ja työn alla olleet liikennejärjestelyt aiheuttivat päänvaivaa, mutta perille päästiin tästäkin huolimatta. Soundcheckin jälkeen ruokailu ja välikuolemaa kuten tapoihin kuuluu. Tässä vaiheessa poromoottori Megakin ilmestyi paikalle, joten koko tokka oli kasassa. Lämmittelijät Forced Kill https://www.facebook.com/forcedkill ja Sons of Aeon hoitivat hommansa ammattimaisella otteella eikä nuoruuden intoa voinut kuin ihailla.

Illan keikallamme vieraileva tähti "suomiviihteen etulinjasta" oli tällä kertaa Mr. Petosalmi.
Illan kappaleen nuotit ja sovitukset sekä laulustemmat läpikäytyämme oli aika rentoutua ja jauhaa paskaa. Sitten pitikin lähteä taas piikkaamaan. Yleisö oli mukana hommassa hyvin ja Petosalmen kanssa yhdessä vedetty saksalainen kansanmusiikkiesitys oli kuulemma näyttänyt hyvältä. Kiitos lämmittelijöille ja ennen kaikkea henkilökunnalle! Roudaus oli kerrankin ripeää, koska suuntana oli "hetinyt" Tampere. Yöllinen ajomatka oli omaa luokkaansa, 80-luvun disco siivitti kevyttä virvokkeiden nauttimista ja small talkia. Aamulla klo 6 oli kotona mukava painaa pää tyynyyn.

Hämeenlinna 17.3.12

Iltapäivästä oli kiva herätä ja toimittaa ns. aamusauna, aijaijaijai! Samalla tuli testattua Firestarter Merchandisen spessu-painattama A.R.G. pefletti. Hyvin toimi, vaikka tulikin hieman outo olo kun saunan lauteilla on poro ahterin alla.

Iltapäivästä siirtyminen kohti Hämeenlinnaa ja Suisto-klubia. ArrorA:n pojat olivat jo roudanneet, joten souncheck oli todella nopeasti suoritettu kerta miksaajakin oli pro. Tällä kertaa välikuolema suoritettiin paikallisten "nimeltä mainitsemattomien" muusikoiden saunatiloissa. Sauna ja heavy-rock pitivätkin koko tokan hereillä ja tulipahan ohessa pidettyä oikein levyraatikin koko porukalla. Itse keikkahan meni "rouheeta-sairasta paahtoa" -osastoon. Omalta osalta efektilaudan virtaongelmat ja pieni vireen heittely rajoittivat hieman riekkumista. Porukka sen sijaan oli intensiivisesti mukana ja sellaista on aina ilo katsella. Hämeenlinna hoiti homman kotiin.

Keikan jälkeen hieman tutustumista Suisto-klubin atmosfääriin ja nokka kohti kotia. Aamulla klo 6 taas pää tyynyyn. Sunnuntaina ei sitten jaksanutkaan oikein mitään muuta kuin nukkua ja purkaa kamppeita.

Maanantaina satoi räntää kun lähdin töihin.KIERTUEBLOGIT:

Solstafir 19.-23.04.2012

Islannissa vuonna 1995 perustettu Sólstafir saapuu huhtikuussa viidelle keikalle Suomeen. Vuoden 2011 lopulla julkaistu täysin Islannin kielellä laulettu tupla-cd ”Svartir Sandar” on valittu vuoden 2011 parhaaksi albumiksi ympäri maailman.

A.R.G. 15.-17.03.2012

Vuonna 2011 paluun tehnyt porometalliyhtye A.R.G. kiertää tässä blogissaan Kuopiossa, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa.